• Tyresta på 60 minuter

  Tyresta nationalpark 08/02

  Förbered din vandring i Tyresta med en kort guidad tur om naturum, Tyresta by och naturen. Vi går tillsammans en bit in på Urskogsstigen. En kunnig naturvägledare berättar om varför Tyresta blivit nationalpark och vad som finns att uppleva på en vandring här. En Tyrestakarta ingår i priset 50 kr, och du kan välja den vandring som passar bäst för dagen, när guidningen är slut efter ca en timme.

 • Tyresta på 60 minuter

  Tyresta nationalpark 15/02

  Guidning lördag, söndag och helgdag, kl. 10.15–11.15. På skolloven anpassas turen lite mer för unga deltagare. Tid: 60 min. Kostnad: 50 kr/person. Går även att boka, både på svenska och engelska ([email protected]). Förbered din vandring i Tyresta med en kortfattad guidning av naturum, Tyresta by och en bit av urskogen. Lär dig mer om hur Tyresta blev nationalpark, varför, och vilka vandringar du har att välja på efter denna introduktion. Med kartan som ingår blir det lätt a...

 • Guidade turer, lovaktiviteter och utställningar hösten 2020

  Tyresta nationalpark 01/10

  Under hela året arrangeras guidade turer i nationalparken via Naturum Nationalparkernas hus. Naturum ligger i Tyresta by, som är huvudentré för området. Här börjar de flesta guidade turerna, lovaktiviteter och utställningar. Kika i vårt program och håll utkik på till exempel vår hemsida för aktuell information.

 • Äventyrliga klubben i Tyresta

  Tyresta nationalpark 14/02

  Naturum lanserar Äventyrliga klubben i Tyresta nationalpark! Premiär på Alla hjärtans dag 14/2. Äventyrliga klubben riktar sig till barnfamiljer som vill ta sig ut i naturen tillsammans med andra eller kanske för att lära sig mer om natur och friluftsliv! Premiär för Äventyrliga klubben sker på Alla hjärtans dag, med anpassningar för att inte bidra till smittspridning. Och temat för dagen blir såklart hjärtan och kärlek till naturen! Några av skogens invånare har nämligen ...

 • Tyresta nationalpark 06/06

 • De vilda blommornas dag

  Tyresta nationalpark 20/06

  Öppet blomsterbord och gratis blomstervandring på de vilda blommornas dag! Blomstervandring Färgglada blomster smyckar dikeskanter, betesmarker och ängar i Tyresta by. Kunnige Kristoffer Hahn leder en blomstervandring 13.00–14.30. Vi samlas utanför naturum. Vi tar med oss luppar för att se blommornas hemligheter på nära håll! Blomsterbord Mellan 11.00–16.00 kan du också komma förbi naturum och titta på blommor vi plockat in.

 • Tyresta nationalpark 04/11

 • Tyresta nationalpark 28/11, 05/12, 12/12 und 19/12