Naturvårdsbränning i Skommarmossen

By Länsstyrelsen i Västmanlands län 2019-05-15

Torsdag den 16 maj kan du kanske känna lukt av brandrök om du befinner dig i trakterna kring naturreservatet Skommarmossen i Skinnskattebergs kommun. Röklukten beror på att vi utför en naturvårdsbränning i skogen i naturreservatet. Särskilt utbildad personal bevakar området under bränningsarbetet och tiden efter tills branden slocknat helt så att inga oönskade bränder blossar upp. Naturvårdsbränningar måste genomföras när det är torrt i markerna, både av säkerhetsskäl och för att de ska ge önskad naturvårdsnytta. Länsstyrelsernas naturvårdsbränningar genomförs dock inte om det är för torrt, för varmt eller för blåsigt.

Själva bränningsområdet ligger cirka 1,5 mil söder om Skinnskatteberg och cirka sju kilometer väster om Karmansbo. Start för bränning beräknas ske cirka klockan 11.00. Slutliga beslutet tas på morgonen av bränningsledaren.

Det är inte förbjudet att besöka området under bränningsarbetet, men tänk på att respektera avspärrningar och information om var du får vara. Undvik att vara i det brända området den närmsta tiden efter bränningen. Träd som har brunnit kan falla och det är även sotigt.

Links

Contact us

Lstulogga farg centrerad webb

Ylva Granath

Kontakta mig om du har frågor om Naturkartan Västmanland.

Share