Upplev Earth Week

By Växjö kommun 2021-03-17

Välkommen att ta del av Earth Week med fina naturupplevelser i Växjö kommun!

Earth Week är Växjös vecka för framtiden där vi sätter fokus på de ständigt aktuella frågorna om hållbarhet. Earth Week pågår hela veckan 22-28 mars. Flera av aktiviteterna som har naturkoppling kan du dessutom ta del av under hela Friluftslivets år 2021.

Närheten till sjöar och skogar är något vi är glada för i Växjö kommun. Men att sjöarna är badbara och att skogarna är värda ett besök är ingen självklarhet. Besök några spännande platser i Växjö tätort och i orterna, och bli guidad med information om platsens värden både för oss människor och för andra funktioner i naturen. Besöket kan ske både digitalt eller fysiskt, välj det som passar dig bäst. Förhoppningsvis upptäcker du en ny favoritplats och samtidigt får du lära dig mer om ekosystemens betydelse för oss alla!

Om du besöker platser fysiskt: Ta med sköna promenadskor, fikakorg och smartphone för att läsa en QR-kod. Och ser du att det skulle vara fler där samtidigt, tänk på att hålla säkra avstånd.

Dela gärna vad du gör och upplever under veckan, använd #earthweekvaxjo eller #friluftslivetsår2021

Självklart avslutar vi veckan genom att symboliskt släcka våra lampor under Earth Hour, den 27 mars, mellan klockan 20.30-21.30.

Contact us

Kontaktcenter

Telefon 0470-410 00