Area main nature@2x Jordbodalen

I Jordbodalens ravin kan du följa den slingrande Gåsebäcken under en nästan två kilometer lång sträcka.

Den omväxlande skogspromenaden tar dig över ett antal träbroar och runt flera dammar. På vägen kan du se mindre vattenfall och dramatiska branter där berggrunden syns tydligt.

För att vara ett naturområde helt omringat av bebyggelse är det väldigt rikt på djur och växter. I Jordbodalen har man till exempel hittat över 250 olika arter svamp och sex arter av fladdermöss. Fågellivet är märkbart, med allt från gräsänder till hägrar och strömstarar. Året runt kan du njuta av gärdsmygens sång. Detta är en stor anledning till att staden nu har börjat jobba med att göra Jordbodalen till naturreservat.

I det populära rekreationsområdet finns upplysta elljusspår, ett utegym, en stor lekplats och flera eldplatser, varav en under tak.

To do:
 • Area main nature@2x Recreation area
Accessibility:
 • Area main stroller accessible@2x Stroller accessible
 • Area main near parking@2x Near parking
 • Area main near public transport@2x Near Public Transport
Directions:

För att starta i den södra delen av dalen, kan du ta stadsbuss 3 eller 25 och hoppa av på hållplatsen Helsingborg Rågångsgatan Ö. Gå vidare i Sydvästlig riktning längst med en stig i cirka 100 meter för att komma in i området.

Om du önskar starta i den Östra delen av dalen, ta stadsbuss 7 eller 24 och hoppa av på Helsingborg Fältarpsvägen. Gå vidare ca 50 meter i Västlig riktning för att anlända till området.

Contact us

Hbg logotyp st ende 2

Fredrik Bengtsson

Ekolog

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Avdelningen för hållbar stadsplanering Järnvägsgatan 22 251 89 Helsingborg Kontaktcenter 042-10 50 00

 • Kfcjq8nkcpfoxqheqrud

  Fladdermusvandring i Jordbodalen

  Helsingborg kommun 11 Sep 16:30

  Vi ger oss ut i skymningen och spanar efter vårt enda flygande däggdjur - fladdermusen. Vi ses: Klockan 16:30 hos Miljöverkstaden i Gubbhyttan vid Sundspärlan och tillverkar holkar och fladdermöss av naturmaterial. Guidningen startar vid Höjdpunkten klockan 19:00.