• Dqk2zvrc9jebd46r8mws

  Huddingeleden i fält - vandring med naturguide vid Mullängarna och Drevvikens strand

  Huddinge kommun 22 Sep 09:30

  Välkommen på vandring vid Mullängarna med Huddinge kommuns naturguide Richard Vestin. Samling vid Sjötorpsskolan i Skogås. Dagens vandring på Huddingeleden längs Drevvikens strand ger oss sjöblick och njutbara höstfärger. Här finns det artrika strandskogar och sommarens inbjudande badplatser. Merparten av strandpromenaden ingår i Drevvikens- och Trångsundsskogens naturreservat – från Lännaviken i söder till Sjöängen i norr. Idag tar vi oss tryggt och njutbart fram längs Dr...

 • G42de4isjm1mskwadr5r

  Naturkartan tipsar - onsdagsmorgnar med fåglar i Ågesta med Södertörns fågelklubb

  Huddinge kommun 25 Sep 07:00

  Södertörns fågelklubb och Lasse Lööv fortsätter med traditionen onsdagsmorgnar i Ågesta och samlar åter igen skarorna vid ridskolans parkering varje onsdagsmorgon i september kl 07:00. Vi brukar hålla på 3-4 timmar, så orkar du inte upp till 7 kan du komma senare och leta rätt på oss på södra sidan av sjön där vi normalt kommer att hålla till. OBS! Eventuella inställda turer kommer att annonseras på Södertörns fågelklubbs hemsida.

 • Rvevd0zosqp33vi50arg

  Huddingeleden i ord och bild - föredrag på bibliotek

  Huddinge kommun 25 Sep 18:00

  Tillsammans med Richard Vestin tar vi oss längs valda delar av Huddingeleden. Med bilder och samtal plockar vi upp godbitar längs leden som förenar Huddinges samtliga 13 skyddade naturområden. Gratis. Biljettsläpp 18 september, max 2 biljetter per person. Kontakta huvudbiblioteket, tel. 08-535 305 00 eller e-post: huvudbiblioteket@huddinge.se.

 • Reahab8vudu5jv8kygdz

  Naturkartan tipsar - öppet hus i Sundby bigård

  Huddinge kommun 25 Sep 18:00

  Varje onsdag i september kl. 18.00. Vi sköter föreningens bin, diskuterar skötselmetoder vid varje tillfälle. Hur vi bäst ger våra bin det stöd de behöver när vädret är extremt annorlunda. Här kan du jämföra och få tips på hur du ska sköta dina egna bin. Även den som inte är biodlare är välkommen. Kaffe med skorpa bjuds den som deltar i skötseln av bina. För mer information, besök Huddingeortens biodlareförenings hemsida.

 • Trqk0aa4andn2dcetqtq

  Huddingeleden i fält - vandring med naturguide i Paradisets naturreservat

  Huddinge kommun 06 Oct 09:30

  Huddingeledens passage genom Paradisets naturreservat ger tystnaden och vildmarken ett ansikte. Denna vandring är lång och härlig – matsäck är ett måste och så även rätt kläder efter väder. Dagen ger oss möten med gammal skog och dess arter, vi vandrar en bit på ”Klagomuren” och vi möter säljägarnas boplats. Som alltid - i Huddinges natur är det på riktigt – välkommen !