Area main nature reserve@2x Orlångens naturreservat

I Orlångens naturreservat möts man av ett öppet och varierat landskap. Här promenerar man längs lättgångna grusvägar och stigar. Snörika vintrar finns här Huddinges finaste skidspår. Alla årstider erbjuder bra möjligheter till fågelskådning vid Ågestasjön, Bottnen-Balingsta och Flemingsbergsviken. Kulturlandskapet runt gårdarna är omväxlande med gammelskog, betes- och odlingsmarker. Centralt i reservatet finns en väderkvarn, "Holländaren" Balingsta kvarn. Kvarnen är belägen på ett berg med fantastisk utsikt över Orlångens kulturlandskap.

To do:
 • Area main nature reserve@2x Nature reserve
Directions:

Orlången är ett stort reservat med entréer från flera håll. Med bil nås områdets västra och centrala delar via Lännavägen, väg 259. Följ skyltning mot Naturreservat för att parkera vid Balingsta, Sundby eller Ebbadalsvägen. Områdets östra delar och Ågestasjön nås via Ågestavägen/Vidjavägen, följ skyltning mot Naturreservat.

Området är lättillgängligt med buss, och ett flertal bullhållplatser finns i nära anslutning till reservatet, exempelvis Sundby Gård, Smedstorpsvägen och Ågesta Gård. De norra delarna av reservatet nås även lätt med cykel, och cykelparkering finns vid de flesta entréer.

Contact us

Huddinge kommun logotyp svart

Huddinge kommun Servicecenter

Har du frågor om vår natur och våra naturvårdsområden maila till kommunens servicecenter

 • Axenbr2jto2zzeb7c7ax

  Promenera vid Gladövik - tillgänglighetsanpassad led

  Huddinge kommun Oct 26

  Promenera från Sundby gård ned till Björksättra halvön. Leden är rullstolsanpassad med breda stigar och nya fina flytbryggor över sjön Orlången, invigda i juni i år. Vid leden finns flera bänkar att vila på och blicka ut över sjön. Passa på att tända att brasa vid grillplatsen i Gladövy, här finns ett vindskydd och sittplatser, ved läggs ut av kommunen. Så här hittar du hit: Med buss: Ta buss 709 från Huddinge till hållplats Ebbadal. Gå ca 200 m längs med vägen till ent...

 • Dampq11b7fs5uvsquspd

  Vill du veta mer om svampar? Kom till Sundby gård på lördag!

  Huddinge kommun Aug 30

  Är du intresserad av att veta mer om svampar? Kom till Sundby gård på lördag 2 september kl 11-16 för att se vår svamputställning och prata med svampkännare. Ta en tur ut i skogen i närområdet och plocka med några svampar så hjälper vi till att sätta namn på dem! Vi ses på gräsmattan intill grafiska museet. Anordnar gör naturvårdsenheten i Huddinge kommun, Söderorts svampförening och Huge. Har du frågor? Maila gärna till ekolog: thomas.strid@huddinge.se. Välkommen och glöm...