Trail main canoeing@2x Kanot i Tabergsån

Kanotleden sträcker sig mellan Bårarpsbron i Hovslätt och Munksjön i Jönköping. Vattennivåerna kan variera mycket och det är tidvis strömt – en strapatsrik tur, vilket gör paddlingen extra rolig. Du passerar platser som inte många Jönköpingsbor har upplevt. Det går att paddla båda vägarna men vill man paddla hela sträckan rekommenderar vi att börja i Bårarp då det är ström ju längre upp i leden man kommer. Paddlar du från Munksjön kan du hålla utkik efter en boj som visar ledens ingång upp i Tabergsån.

Det finns rejäla stenar på botten och det kan även finnas vissa hinder på vägen i form av död ved. Du bör vara beredd på att kliva ur kanoten och göra vissa lyft. Den döda veden förflyttar sig vilket gör att även eventuella hinder också flyttas.

To do:
 • Trail main canoeing@2x Paddling
Length: 5.9 km

Contact us

Jonkopings kommun logotyp svart

Lisa Bergström

Friluftsstrateg

Kontakta oss om du har frågor om Jönköpings natur och friluftsliv.

Want to go
 • Default avatar
Been there
 • Default avatar
Comment
 • Default avatar

  Dag Fredriksson

  Ormbunke ska alltså vara strutbräken och inget annat.

  about 4 years
 • Default avatar

  Dag Fredriksson

  Igår paddlade vi sträckan från Bårarp till Munksjön. det tog ca 4 timmar. En fantastisk sträcka! ormbunken skrivtecken fanns vid sidorna hela första halvan så det hela var definitivt Jurassic Park-liknande. Några krattade i, bland annat jag själv, men det hör nästan till. kan verkligen rekommenderas!

  about 4 years