Area main nature reserve@2x Hundhagen naturreservat

Reservatet ligger strax öster om Insjön på mark som tidigare tillhört tegelbruksområdet. Idag har lövskogen tagit över. Hundhagen passar att besöka året om men kanske är höjdpunkten vår och försommar då fågelkören når sitt maximum.

Den märkta stigen i sydöstra delen av naturreservatet leder besökaren genom en djungel av lövskog och gamla lertäktsgropar som numera är vattenfyllda. I dessa vattensamlingar samlas grodor för att para sig under våren. Hannarnas kväkande lockrop ligger då som en ljudridå över hela området.

Bara 100 meter från bilvägen kan du vintertid slå dig ner och studera småfåglarnas matpyssel i lugn och ro. Här fyller Leksands fågelklubb på med frö och späck till glädje för fåglar och fågelskådare. Ta med termosen och njut av blåmesar, talgoxar, entita, trädkrypare, domherrar med flera. Har du lite tur kommer en flock stjärtmesar eller en gråspett förbi.

To do:
  • Area main nature reserve@2x Nature reserve
Parking:

Vid Rönnäsvägen och i Brenäs

Contact us

Kundtjänst

Telefon: 0247-80000

Want to go
  • Default avatar
Comment
  • Default avatar

    Erika

    Hittade hit av en ren och skär slump häromdagen när jag var ute och körde. Var tvungen att stanna och ta mig en liten vandring. Slutade med att jag var där i flera timmar och spatserade runt. Ljuvligt.

    11 months