• Bänkarnas stad

  28 Sep 11:47

  Konstnärligt gestaltade bänkar i den vackra naturen utmed Laganstråket i Värnamo. Från Turkens bänk i Åbroparken leder bänkarna fram till Vandalorum, som ett kulturstråk. Med hjälp av en stark möbelkompetens och företagare som vill bidra till ett konstnärligt attraktivt Värnamo, kommer de bänkar som finns idag att på sikt vara tio.

 • Badplatser i Värnamo

  05 Feb 14:32

  Sköna bad för lata dagar. Med 19 olika badplatser att välja på i kommunen kan du räkna med att alltid få till ett dopp. Välj mellan sandstrand, gräs, bryggor eller klippor. Ibland avråder vi från att bada i vissa sjöar då vattnet kan vara otjänligt av olika anledningar. Håll dig uppdaterad på www.kommun.varnamo.se/otjanligtbadvatten

 • Värnamos vackraste bokskogar

  01 Mar 14:13

  Här tipsar vi om de vackraste bokskogarna i trakterna runt Värnamo. Bokskogarna är fina året runt, men kanske som allra vackrast under våren när det skira gröna lövverket slår ut.

 • Landsvägscykling runt Värnamo

  05 Feb 15:55

  Ett böljande landskap, stengärdesgårdar och badvänliga sjöar – trakten kring Värnamo ger dig det bästa av Småland. Vill du komma nära naturen ska du ge dig ut på en cykeltur. Fina förslag på landsvägscykling hittar du här.