Kulturstig Berg

To do:
 • Hiking
Length: 1.5 km

Contact us

Lstulogga farg centrerad webb

Ylva Granath

Kontakta mig om du har frågor om Naturkartan Västmanland.

 • Nu blommar nagelörten!

  Länsstyrelsen Västmanlands län Mar 30

  Just de här blommorna fotograferade en av våra reservatsförvaltare när han besökte naturreservatet Ängsö. Han hittade den längs kulturmiljöstigen vid Berg. Gör du ett besök till naturreservatet och strosar längs kulturmiljöstigen kan du läsa om och se lämningar efter de som levde på ön förr i tiden medan du håller utkik efter den lilla nagelörten.

 • Lyssna på Ängsös kulturstig

  Länsstyrelsen Västmanlands län Oct 22

  Nu kan du lyssna på korta berättelser om kulturhistorien i naturreservatet Ängsö. Berättelserna ligger som ljudfiler här i naturkartan. Att naturreservatet Ängsö bjuder på fina naturupplevelser känner säkert många till. Det finns flera vandringsleder och många fina picknickplatser. Reservatet är även värd en utflykt för den som är intresserad av historia. Det var till exempel i Berg som de första människorna bosatte sig på ön. Runt Berg finns idag många spår efter deras li...

 • 110 meter ny spång på Prästgårdsrundan

  Länsstyrelsen Västmanlands län Jun 18

  Under veckan har Länsstyrelsen byggt en ny spång i naturreservatet Ängsö. Spången ligger på leden som går från Ängsö slott och norrut upp mot Berg och naturreservatets kulturstig. Den nya spångens totala längd är 110 meter och fyra brädor bred. I början av juni byggdes även en spång på en del av vandringsleden Tjärnrundan i den norra delen av naturreservatet.