Trail main biking@2x Cykelled Karlskrona - Torhamn

Leden kopplar samman stadslivet på Karlskronas öar med lugn skärgårdsnatur i Blekinge Arkipelags östra skärgård. Karlskrona erbjuder så klart många aktiviteter och många vägar vidare, till fots, med kajak, med skärgårdstrafik eller med cykel. Torhamnslandet kontrasterar med sina strandängar, det öppna hedlanskapet, tystnaden och sitt rika fågelliv. Vill du längre ut i skärgården finns här fler möjligheter med skärgårdstrafik, du hittar dess bryggor i kartan. Här finns också en avstickare ut på Hästholmen.

Ledsträckningen i Karlskrona är ett bra sätt att uppleva örlogsstaden Karlskrona som är med på Unescos lista över omistliga världsarv, läs mer om världsarvet och de ingående platserna i artikeln i appen.

Leden är omarkerad, så du följer den bäst i appen eller på en karta som du kan hämta hos företagen som finns i appen eller på turistbyråerna i Karlshamn, Ronneby och Karlskrona.

Att göra:
 • Trail main biking@2x Cykling
Längd: 38.0 km
Underlag:

Gång- och cykelbana, landsväg.

Kontakta oss

Ark56 orange

Team ARK56

Blekinge Arkipelag
Kurpromenaden 4
372 36 Ronneby

 • Owfxsb2y5kfwefqggqqt

  Världsarvsstaden Karlskrona

  ARK56 - Blekinges länkade kustleder 5 maj

  Kasta ankar i Karlskrona, staden som grundades 1680, då Karl XI beslöt sig för att anlägga landets nya marinbas här. Mer än 300 år senare ligger marinbasen fortfarande i Karlskrona – staden där gammalt möter nytt och tradition möter innovation. Karlskronas imponerande och väl bevarade arkitektur och stadsplan gav staden världsarvsstatus år 1998, och vart du än går kan du se bevis på detta. Flotta kyrkor, pampiga torg, paradgator och försvarsverk lockar besökare från hela ...

 • K9qvmravzke6kibqrbxg

  Cykla ARK56

  ARK56 - Blekinges länkade kustleder 30 aug

  ARK56 cykelled tar dig längs med slingrande småvägar genom skärgårdslandskapet. Natur och kultur är varierad och det finns många platser och avstickare att upptäcka, du hittar dem i appen. Passa på att stanna till vid ett naturreservat och följ en vandringsrunda, eller hyr en kajak och ta dig fram med armkraft och vila benen. Leden är omarkerad, så det finns inga skyltar att följa, utan du följer ledsträckningen i appen. Vid några av naven kan du hyra cykel, vilket också ...