Place main hub@2x Nav | Garpahamnen

Garpahamnen är ett av naven längs ARK56. Här möts olika leder och det är ett bra ställe att börja eller avsluta ditt äventyr – eller byta färdsätt och fortsätta utforska Blekinge Arkipelag med cykel, kajak, båt, skärgårdstrafik eller till fots.

Hasslöhamnens namn syftar till garpar, en gammal benämning på tyskar, och härstammar från Hansatidens 1300-tal, då handelstrafiken här var tät och sillfisket en stor affär.

Sedan 1964 är Hasslö ansluten till fastlandet med en bro via Västra Hästholmens fort. Paddlar du, så ta vägen genom den sprängda skyddskanalen från 1900-talets början. Fram till 1998 var Hasslö förbjuden mark för utländska medborgare och militärpoliskontroller en vanlig syn på Hasslöbron.

Här på “Lilla Hawaii” ligger ARK56 och Blekinge Arkipelag framför dig. Runt krönet eller udden väntar upplevelser i en unik miljö som formats av natur, djur och människa i tusentals år. Välkommen.

Faciliteter:
 • Place main hub@2x Nav

Kontakta oss

Ark56 orange

Team ARK56

Adress: Soft Center I Etapp 1 I Fridhemsvägen 8 SE-372 38 Ronneby SWEDEN
 • Koz2yb195jol4fmd3jwy

  ARK56 – Länkade kustleder i ett Unesco biosfärområde

  ARK56 4 maj

  ARK56 ARK56 är ett nätverk av leder för kajak, cykling och vandring som tar dig genom biosfärområdet Blekinge Arkipelag. Slingrande grusvägar, lugna vikar, öde öar och öppet hav – ARK56 tar dig genom Blekinges skärgård, längs med och på dess underbara vatten. Du väljer själv om du vill uppleva natur och kultur till fots, med cykel, i kajak eller med båt. 13 nav knyter samman lederna och erbjuder mat, boende och upplevelser. Naven är bra platser att börja eller avsluta ...

 • Ud38vvhi9yklelrco2dy

  Segla ARK56

  ARK56 6 maj

  ARK56 segelled Huvudleden i ARK56 segelled tar dig igenom hela Blekinges skärgård från Karlshamn till Kristianopel. Den förbinder flertalet av naven inom Blekinge arkipelag och visar på en lättframkomlig led, men där du ändå ständigt har öarna och land närvarande. Huvudleden kan kombineras med ett antal föreslagna alternativa rutter som på vissa ställen kräver ett mer aktivt kartläsande. Karlshamn-Ronneby I väster startar leden ifrån Väggahamnen i Karlshamn och i horiso...

 • Qk4a34q984lgfjpgvc5g

  Friluftsvecka och invigning av ARK56!

  ARK56 14 maj

  Nu är det dags! För att visa alla aktiviteter och möjligheter i Blekinge Arkipelag kör vi igång en Friluftsvecka som vi avslutar med invigningen av ARK56 - vi ses väl där? (PS. Klicka gärna dig in på vår Facebook sida och följ oss, läs mer om evenemangen och klicka i att du kommer!)