Area main nature reserve@2x Järkö naturreservat

En pärla i Karlskronas innerskärgård som nås vattenvägen. Njut av soliga klippor på öns sydöstra del och ett rikt fågelliv.

Järkö har under århundraden utnyttjats för bete och slåtter. Det präglar fortfarande i hög grad vegetation och blommor som främst består av hällmarker och ett delvis välbevarat odlingslandskap och ljunghedar som än idag används för bete.

Reservatsregler finner du via länken nedan men t.ex. får du inte släppa hund, katt eller andra djur fria inom området, göra upp eld annat än på avsedda platser eller

varaktigt tälta eller uppställa husvagn.

Att göra:
  • Area main nature reserve@2x Naturreservat
Hitta hit:

Du kan bara komma till Järkö vattenvägen. De bästa tilläggsplatserna finns vid den östra sidan och vid en brygga i nordväst.

Kontakta oss

Ark56 orange

Team ARK56

Blekinge Arkipelag
Kurpromenaden 4
372 36 Ronneby

  • Dmts2tho21wjnel80ogd

    47 naturreservat i Biosfärområde Blekinge Arkipelag

    ARK56 - Blekinges länkade kustleder 10 sep

    Inom Biosfärområde Blekinge Arkipelag hittar du 47 naturreservat som alla erbjuder olika, men lika fantastiska naturupplevelser. Många av dem finns längs och runt lederna för vandring, paddling, cykling och segling i ARK56 - och många har en egen vandringsrunda med fina rast- och grillplatser. Alla är värda ett besök, oavsett om du gör en dagsutflykt eller är på ett längre äventyr längs lederna. Via länkarna i kartan kan du läsa mer om varje reservat, hitta vandringsrundo...