Business main hostel@2x Långörens Lotshus

Välkommen till Långören i Torhamns skärgård, "lotsarnas ö" sedan 1700-talets början!

Ön är belägen intill farleden som löper från södra delen av Kalmarsund till örlogsstaden Karlskrona. Lotsstationen, anlagd ca 1710, stängdes 1960 men byn har behållit sin karaktär av lots- och fiskeläge. Det öppna landskapet utanför byn, Skäret, speglar generationers nyttjande av naturen.

Från lotstornet har man en fantastisk utsikt över skärgården.

Du kan hyra lägenheten i lotshusets övre våning. Där finns ett sovrum med fem bäddar och ett kök med en bädd. Ett vindsutrymme har ytterligare två sängar. Dessutom finns en bod med enklare standard. Ett rum med två bäddar samt tillgång till kök och utedass.

I bottenvåning av lotshuset finns möjlighet att hyra ett större och ett mindre rum samt kök - till företag och myndigheter för dagsammanträden.

På Sommaren lever Långören upp med både sommarcafé och goda förbindelser med Torhamn och Karlskrona via skärgårdsbåtarna som trafikerar ön flera gånger om dagen. Se Blekingetrafikens hemsida för mer information.
Under vår och höst finns förbindelse endast med Yttre Park, brygga väster om Torhamn, samt Karlskrona.


Boende med varierande standard, sammanträdesrum - 2 rum, totalt 8 bäddar - Svenska och Engelska - Öppet maj-sep, mer info. och bokning på hemsida.

Faciliteter:
  • Business main hostel@2x Boende
Telefon: 076-216 05 18
Adress: Långörens Lotshus, 373 71 Torhamn, Sweden
Powered by google

Kontakta oss

Ark56 orange

Team ARK56

Blekinge Arkipelag
Kurpromenaden 4
372 36 Ronneby