Nav | Lökanabben

Lökanabben är ett av naven längs ARK56. Här möts olika leder och det är ett bra ställe att börja eller avsluta ditt äventyr – eller byta färdsätt och fortsätta utforska Blekinge Arkipelag med cykel, kajak, båt, skärgårdstrafik eller till fots.

Hit till Aspö har människor kommit för att leva av fisket, för att jobba på stenhuggeriet och för att försvara Karlskrona från Kastellet på Drottningskär.

Kastellet byggdes på 1600-talet och är väl värt ett besök, precis som Museum för Rörligt Kustartilleri. Idag är ön en populär hemvist för konstnärer vars gallerier ofta är öppna under sommaren. Promenera eller hyr en cykel och ta dig runt ön, längs lugna badvikar och rester från det kalla kriget nere vid Ellenabbens batteri, Kroken och ”Gruvan”.

ARK56 och Blekinge Arkipelag ligger runt omkring och framför dig. Runt krönet eller udden väntar upplevelser i en unik miljö som formats av natur, djur och människa i tusentals år.

Faciliteter:
 • Nav

Kontakta oss

Ark56 orange

Team ARK56

Blekinge Arkipelag
Kurpromenaden 4
372 36 Ronneby

 • Friluftsvecka och invigning av ARK56!

  14 maj

  Nu är det dags! För att visa alla aktiviteter och möjligheter i Blekinge Arkipelag kör vi igång en Friluftsvecka som vi avslutar med invigningen av ARK56 - vi ses väl där? (PS. Klicka gärna dig in på vår Facebook sida och följ oss, läs mer om evenemangen och klicka i att du kommer!)

 • Segla ARK56

  ARK56 - Blekinges länkade kustleder 31 aug

  Huvudleden i ARK56 segelled tar dig igenom hela Blekinges skärgård från Karlshamn till Kristianopel. Den förbinder flertalet av naven inom Blekinge arkipelag och visar på en lättframkomlig led, men där du ändå ständigt har öarna och land närvarande. Huvudleden kan kombineras med ett antal föreslagna alternativa rutter som på vissa ställen kräver ett mer aktivt kartläsande. ##Karlshamn-Ronneby I väster startar leden ifrån Väggahamnen i Karlshamn och i horisonten syns redan ...

 • ARK56 med kajak

  ARK56 - Blekinges länkade kustleder 17 sep

  ARK56 tar dig genom hela Blekinge Arkipelag. Mellan skär, runt öar och uddar glider du genom ett världsarv och en unik skärgård där skogen står hela vägen ned på stranden. Ståtliga ekar skuggar stillsamma strandängar och appen ger dig förslag på rutter, rundor och rastplatser - men även boende, restauranger och andra upplevelser. Vid naven kan du kliva iland för service och sträcka på benen på en vandringsrunda eller längre led. Eller hyra en cykel och rulla en stund istäl...