Area main nature reserve@2x Tjärö naturreservat

Tjärös öppna natur har formats av människan, som i sin kamp för tillvaron under generationer har röjt och odlat, hållit betesdjur och avverkat skog för olika behov. Tjärö har en speciell plats i många skärgårdsvänners hjärta.

Bebyggelsen utgörs av äldre charmiga hus som hyrs ut till gästande besökare. Sommartid finns snälla betesdjur av gamla lantraser på ön.

Fullständiga reservatsregler och mer information hittar du via länken nedan, men t.ex. får du inte tälta, och inte göra upp eld eller använda engångsgrillar annat än i iordningställd eldplats.

Källa: Länsstyrelsen

Att göra:
  • Area main nature reserve@2x Naturreservat
Hitta hit:

• Det finns färjeförbindelse till Tärnö både från Karlshamn och från Matvik.

Kontakta oss

Ark56 orange

Team ARK56

Adress: Soft Center I Etapp 1 I Fridhemsvägen 8 SE-372 38 Ronneby SWEDEN
  • I0ekljhdep7kgikcmsif

    4 dagar | Ronneby - Järnavik - Tjärö - Ronneby

    1 feb

    En 4-dagarstur genom bokskog och skärgård och via några av Blekinge Arkipelags riktiga pärlor, både när det gäller natur och kultur. Du tar dig fram till fots och med kajak, och får också en stunds vila med utsikt på skärgårdsbåt. Börjar och slutar intill Ronneby resecentrum, där du kan parkera, kliva av bussen eller tåget och snöra kängorna och börja ditt äventyr i Blekinge Arkipelag! Dag 1 | Ronneby - Järnavik Vandring ca 22 km / 5-7 h En dags fin vandring längs en ...