Vandringsrunda Svalemålaleden

Svalemålaleden är nog en av Blekinges vackraste leder.

Här vandrar du i huvudsak längs med havet i ett variationsrikt landskap med mäktiga bokskogar, betade strandängar, lummiga hagmarker, idylliska Gyö by och med en rad storslagna vyer ut över havet. Du startar enklast vid Järnaviks camping och naturreservat och går Blekingeleden några hundra meter söderut längs med havet, här finns eldstad och vindskydd utplacerat. (Kolla gärna i appen så du hamnar rätt när det finns vägval.) Ute på klippan har du utsikt över en vacker skärgård, med Lammaholmen, Bjärnö och Tjärö och man kan se nästan hela Järnavik. Klipporna stupar brant ner i havet och utgör bra naturhamnar.

Du ser Svalemålaledens färgglada ledmarkeringar i form av regnbågsfärgade markeringar stolparna som fortsätter att ta dig en stund längs med kusten sedan vidare i mer varierad lövskog och ängsmarker. Du kan välja på olika längder och leden fungerar som en runda som tar dig tillbaka till där du började.

**Bo:**Svalemåla stugby, Järnaviks camping, Garnanäs Fiskecamp, Pensionat Järnavik och Tjärö erbjuder fina boende i närheten.

Äta: Järnaviks Camping, Pensionat Järnavik, Tjärö.

Att göra:
 • Vandring
Längd: 6.3 km
Underlag:

Landsväg, stig, grusväg.

Kontakta oss

Team ARK56

Blekinge Arkipelag
Kurpromenaden 4
372 36 Ronneby

Vill dit
Var där
Kommentera
 • Helena Torstenson

  Har gått hela leden idag. En trevlig led men märkningen på vissa ställen är dålig. Stolpar saknas, stolpar ligger ner och på en del är färgen i stort sett borta. Lite upprustning behövs.
  I övrigt varierad runda med både lätta och svåra delar. Nu när det är blött i allmänhet var det väldigt gyttjigt på vissa delar.

  12 månader
 • Eva Malmport

  Blekinge skärgård är den bästa! Love it here

  ungefär ett år
 • Lorina Sandin

  En jätte härlig runda en höstdag som denna 😊

  ungefär ett år
 • Johanna Nordin

  Så vackert!

  mer än ett år