Vandringsrundor Tärnö

En trevlig runda på Tärnö, den största och ytterst (sydligast) belägna ön i Hällaryds skärgård i Karlshamns. På ön finns ett 40-tal fastigheter av varierande ålder, de flesta av dem endast sommarbostäder.

Ön var tidigare ett aktivt fiskare-bondesamhälle, och du ser många spår av det, till exempel garnhagar där fiskare torkade sina garn, och stengärdsgårdar och stenrösen med igenvuxna lyckor. Tärnö var en viktig lotsplats under första hälften av 1900-talet. På ön bedrevs under samma tid en omfattande brytning av gatsten för vidareskeppning till bland annat Tyskland.

Njut av utsikten från Drakaberget och vid den gamla fyren. Längs rundorna hittar du flera grillplatser och där skärgårdsbåten lägger till finns toalett.

Att göra:
  • Vandring
Längd: 5.4 km

Kontakta oss

Ark56 orange

Team ARK56

Blekinge Arkipelag
Kurpromenaden 4
372 36 Ronneby

  • Pj3kklxc7udxlusn3oig

    3 dagar | Matvik - Tärnö - Tjärö - Järnavik - Matvik | Paddling/vandring

    17 jan

    En tur som under tre dagar låter dig uppleva en del av Blekinge Arkipelags västra del och två av Blekinges vackraste och mest speciella öar. Till fots och i kajak upplever du skärgårdslandskapet som formats av människa, djur och natur i tusentals år. Dag 1 | Matvik - Tärnö - Eriksberg/Tjärö Ca 8 + 14 km paddling i delvis öppet vatten & ca 5 km vandring. Starta i Matvik och paddla Tärnörundan söderut genom skärgården till Tärnö. På Tärnö följer du någon av öns vand...