Sjuvallsleden Vandringsled

Vandringsled som sträcker sig mellan sju fäbodvallar i vacker och omväxlande natur. Leden är 31 km och går mellan Ofärne och Delsbo. Start sker antingen i Ofärne eller i Delsbo. Huvudleden är markerad med orange färg och anslutningslederna med blå.

Du vandrar i kuperad terräng med fina utsiktsplatser och sjöar längs med leden. Det finns flera anslutande leder och goda övernattningsmöjligheter i stugor och vindskydd. I närheten av Delsbo ansluter leden till Kajvallsleden.

Vintertid finns preparerat skidspår på delar av leden. Ledsystemet med sjuvallsleden och de blå lederna skapades av den gamla vasaloppssegraren David "Dalle" Johansson som tillsammans med Erik Bergman såg till att rädda de gamla kulturstigarna som förbinder omkring 20 fäbodvallar med varandra. Detta kunde ske mycke tack vare att Rolf Krohn på Delsbo Kommun, senare Hudiksvalls kommun kunde möjliggöra initiativet.

Fakta

Orange markering Övernattningsstugor: vid Prästvallssjön med fyra bäddar, på Öråsen med två bäddar samt på Klövsvallen med 3-4 bäddar. Stugorna är öppna och går inte att förhandsboka. Raststuga: vid Sellbergsvallen . Vindskydd: Alsjöåsen, Örvallssjön samt Nyvallssjön. I samtliga stugor utom i Öråsenstugan samt vid alla vindskydd finns eldstäder. Torrtoaletter: vid Prästvallsstugan, Öråsen, Klövsvallen, samt vid Sellbergsvallen

Svårighetsgrad: Röd - krävande
Att göra:
  • Vandring
  • Tysta platser
  • Löpning
  • Trailrunning
  • Promenad
Faciliteter:
  • Kulturstig
Längd: 31.0 km
Tid: ungefär 5 timmar
Underlag:

Blandat, stig, större stigar och grusvägar.

Kommunikationer:

X-trafik, linje 53 går mellan Hudiksvall och Ljusdal. Kliv av i Delsbo centrum eller vid Delsbo Camping. Därifrån är det promenadavstånd till Furugatan där leden startar.

Hitta hit:

Leden startar väster om Folkets Hus i Delsbo på Furugatan eller i Ofärne i Forsa om man vill vandra västerut.

GPX Fil: Ladda ned GPX-fil

Kontakta oss

Åsa Eriksson

Administratör