Trail main biking@2x Göteborg - Stenungsund, Eurovelo

Med start i Göteborggår cyklingen norrut längs kusten. Rulla ner längs Göta älv och stadens historiska hamnområde. Stanna för ett besök på Maritiman för att se de historiska skeppen, innan du fortsätter över Göta älv och över Hisingen. Stanna i Kungälv för en kaffe och ett bakverk, och ta in den historiska ruinen Bohus fästning.

Din resa fortsätter i trevligt ett trevligt jordbrukslandskap längs kusten mot Stenungsund.

Rutt Från Göteborg följer Götaälven till Götaälsbron bron. Cykla över förorterna i Hisingen-ön och korsa Göta-floden igen i skuggan av ruinerna av Bohus fästning. Från Kungälv fortsätter du på cykelvägar norr om staden, korsar E6:an och vidare på trevliga landsvägar till Stenungsund.

Svårighetsgrad: Blå - medel
Att göra:
  • Trail main biking@2x Cykling
Underlag:

Beläggning Hela leden är belagd med asfalt i utmärkt skick.

Säkerhet Rutten består huvudsakligen av separata cykelvägar och landsväg med låg trafik.

Hitta hit:

Anslutningar Från ruttens start vid den danska färjeterminal till Göteborg är det möjligt att ansluta till Kattegattleden, sveriges första nationella cykelturistled som ingår i Eurovelo-rutterna 7 och 12. Rutten till Eurovelo 3 går parallellt med Eurovelo 12 i hela Bohuslän.

Utgångspunkt Stena Line Danmarksterminalen, Göteborg, Sverige.

Anslutning med kollektivtrafik Göteborg har regelbunden färjetrafik till Frederikshavn, Danmark och Kiel, Tyskland. Cykelvänlig järnvägsservice tillhandahålls av Øresundståg till Köpenhamn, Danmark och flera destinationer längs den svenska västkusten. Ytterligare cykelvänlig järnvägstjänst tillhandahålls av Västtrafik till destinationer i Göteborgsregionen och norrut längs Eurovelo 3-vägen.

Kontakta oss

Cykelframjandet

Erik Svedin

projektledare

0790785837