Lindshammarleden

Upptäck det småländska höglandet på denna härliga runda. Slingan passerar bymiljö, skogsmark, bruksmiljö och två sjöar, Hedasjön och Boskvarnasjön. Slingan går genom en varierad terräng och vackra kulturlandskap med öppna ängar och röda hus, men även djup skog.

Stora delar av sträckan består av byvägar är det enkelt att ta sig fram längs Lindshammarleden. Leden är inte så kuperad och det går bra att ta med barnvagn på vandringen. Rundan passar bra för både cykling och promenad.

Om du vill gå hela Lindshammarleden och kommer med bil rekommenderar vi att du parkerar vid det gamla glasbruket i Lindshammar.

Fakta

Lindshammarleden är tydligt utmärkt med markeringar och är 11 kilometer lång. Den går bitvis längs med Vildmarksleden. Den här slingan gör en liten omväg förbi Boskvarnasjön via Sissebäck och Källhaga. Om man går slingan moturs så tar man inte av till vänster in i skogen när man kommer till Sissebäck utan fortsätter på grusvägen tills man kommer till Källhaga. Där tar man vänster och korsar den stora vägen. Därefter befinner man sig vid Boskvarnasjön igen.

Svårighetsgrad: Blå - medel
Att göra:
  • Vandring
  • Löpning
  • Promenad
Tillgänglighet:
  • Nära parkering
  • Barnvagnstillgängligt
Faciliteter:
  • Rundslinga
Längd: 10.0 km
Underlag:

Cirka 70 % av rundan går på grusvägar.

Cirka 20 % av rundan går i terräng.

Cirka 10 % av rundan går på asfalt.

Parkering:

Om du vill gå hela Lindshammarleden och kommer med bil rekommenderar vi att du parkerar vid det gamla glasbruket i Lindshammar.

Hitta hit:

Slingan ligger nära väg 28.