Huddinge är Stockholms läns bästa friluftskommun

Av Huddinge 2018-04-20

Huddinge är även i år rankad som Stockholms läns bästa friluftskommun. Detta efter den årliga undersökning av arbetet för friluftsliv i Sveriges kommuner. Kommunerna svarar på frågor om planering, information, samarbete och aktiviteter. Undersökningen genomförs av Naturvårdsverket, Svenskt Friluftsliv och Sveriges Fritids- och Kulturchefsförening.

– Det är bra att friluftsfrågorna får en högre status hos kommunerna och att arbetet med naturvägledning och aktiviteter ökar, säger Naturvårdsverkets generaldirektör Björn Risinger.

Vi i Huddinge får alltså fortsätta att vara stolta över vårt viktiga arbete med att skapa attraktiva friluftsmiljöer till exempel i våra 12 vackra naturreservat. Och passa nu under våren på att besöka något av våra fina områden där naturen vaknar till liv efter vintern. Ta en vandring längs våra nymärkta vandringsleder i Gömmaren, eller en grilltur till sjön Trehörningen i Paradiset eller besök någon av våra fågelsjöar som just nu fylls med ett rikt fågelliv. Det finns alltid något att uppleva i Huddinges natur!

Länkar

Kontakta oss

Huddinge kommun logotyp svart

Huddinge kommun Servicecenter

Har du frågor om vår natur och våra naturvårdsområden maila till kommunens servicecenter

Dela