Upplev det naturnära fågeltornet Tornstugan - 30 mars 2019 12:00

Av Katrineholms kommun 2019-02-12

Vi firar Earth Hour med att bjuda in till en mysig eftermiddag vid Tornstugan i Katrineholm.

Du får lära dig mer om djur och växtlivet vid sjön Näsnaren och fågeltornet är öppet för besök. Vi anordnar även en föreläsning med fokus på mat och biologisk mångfald, och en guidad tur där du får lära dig mer om Tornstugan och Näsnarens djur och växtliv. Ta gärna med egen kikare eller låna på plats av oss.

Vi bjuder på smakprov på ekologisk och närodlad mat och dryck till det (i mån av tillgång). Passa på att smaka den goda sörmlandskorven. Vi erbjuder även vegetariskt alternativ. Vill du grilla på egen hand kommer elden vid eldplatsen att hållas igång.

Parkering finns i början av allén till Katrineholms gård och vid ingången till Tornskogen. En cirka 600 meter lång gångväg tar dig genom Tornskogen till Tornstugan. Vägen är jämn och bred. Tornstugan har ett upphöjt trädäck som personer med funktionsnedsättning enkelt kan nå för att se ut över sjön. Ett tips är också att lämna bilen hemma och promenera till Tornstugan, som ligger cirka 3 kilometer från centrala Katrineholm.

Tidpunkter för föreläsning och guidad tur

Föreläsning: Mat och biologisk mångfald Klockan 12.15 och 13.15 inne i Tornstugan. Klimat- och energirådgivare Kjell Dävelid berättar mer om mat och biologisk mångfald och hur det hänger ihop.

Guidad tur: Näsnarens djur och växtliv Klockan 12.40 och 13.40 med start utanför Tornstugan. Kommunekolog Linda Aldebert berättar mer om Näsnarens djur och växtliv, och du får även lära dig hur du bygger ett eget bihotell.

Earth Hour i Tornstugan passar både ung som gammal. Varmt välkommen.

Länkar

Kontakta oss

Linda Aldebert

Kommunekolog/Miljöstrateg

Dela