Till sommaren arrangeras en "provvandring" på Romboleden från Mälardalen till Älvdalen.

Av Västerås Stift 2019-03-05

Den medeltida Romboleden till Nidaros går norrut, genom Västmanland och Dalarna. Den 30 maj startar en grupp från Munktorp och en grupp från Västerås. Strax före midsommar beräknas vandrarna anlända till Älvdalen. Dagsetapperna varierar, räkna med ca två mil per dag.

Det är första gången på modern tid som en sammanhållen vandring med möjlighet till övernattning erbjuds. Det är lokala krafter i samverkan utmed sträckan genom Västmanland och Dalarna som gör detta möjligt. Målet med provvandringen är att vi tillsammans med våra medvandrare lär oss och utvecklar konceptet. Man väljer själv vilka sträckor man vill vandra och om man vill prova en enklare övernattning. Enkelhet är ett nyckelord i pilgrimsvandring.

Vandringen startar kl. 09.00 varje morgon (om inget annat sägs), med en introduktion. Vi vandrar ca 3 km i timmen, inklusive rejäla pauser. Räkna med ca två mil och att det motsvarar en arbetsdag. Var och en bär sin dagspackning med lunch och två fikapauser, lite extra förstärkning och en vattenflaska. Kläder efter väder såklart!

Övernattningspaket kommer att finnas. Då ingår logi på golv samt mat, som vi oftast tillagar själva. Sovutrustning och nattsaker transporteras i märkt kolli till nästa dags härbärge.

Anmälan kommer att öppnas i slutet på mars. Då kommer det att finnas mer information.

Låter det spännande? Varmt välkommen!

Länkar

Kontakta oss

Pilgrimsma%cc%88rke

Eva Dellemyr

Dela