Gratis buss till söndagens örnskådning på Ängsö

Av Länsstyrelsen i Västmanlands län 2017-02-22

På söndag den 26 februari är det dags för Länsstyrelsens mycket populära örnskådningsdag, Örnkoll, på Ängsö. Precis som i fjol håller vi till vid utsiktsplattformen vid Grisfjärden. Nytt för i år är att Westmannastiftelsen bjuder fågelskådare och andra naturintresserade på bussresan till och från evenemanget.

Platserna på bussarna är begränsade och måste förbokas. Det görs antingen via info@westmannastiftelsen.se eller 021-10 38 00. Bussarna avgår från Västerås resecentrum. Första turen 9.30 med hemfärd 12.00 och andra turen 11.00 med hemfärd 14.00.

  • Det är inte alla som har tillgång till bil. På det här viset kan de få möjlighet att se Mälarens havsörnar och uppleva det vackra Ängsö, säger Magnus Ekblad på Westmannastiftelsen.

Mellan klockan 10.00 och 14.00 under söndagen finns personal från Länsstyrelsen på plats vid utsiktplattformen vid Grisfjärden. Här brinner eldar så att det finns möjlighet att grilla medhavd korv. Markus Rehnberg och Alf Ericson, som båda arbetar på Länsstyrelsens naturvårdsenhet, finns på plats och informerar om havsörnar, andra fåglar och om naturreservatet.

  • Intresset i fjol var rekordstort, då kom runt 500 personer som fick se havsörnar och andra fåglar flyga över fjärden. Vi kan nästan lova att man får se dem även på söndag förutsatt att man håller sig på land. Ger någon sig ut på isen kan örnarna skrämmas iväg, säger Markus Rehnberg.

Kontakta oss

Lstulogga farg centrerad webb

Ylva Granath

Kontakta mig om du har frågor om Naturkartan Västmanland.

Dela