Äntligen HITTAUT i Växjö

Av Växjö kommun 2021-05-10

Öppet dygnet runt mellan 13 maj till 17 oktober 2021

Hittaut är en populär form av fysisk aktivitet där du med hjälp av karta letar checkpoints i Växjö stads vardagsnära natur. Med hjälp av kartan finner du din väg fram till respektive checkpoint som väntar både i centrum och i naturskön skogsterräng.

I 13 år har hittaut lockat tusentals deltagare att ta sig ut och leta checkpoints i Sverige. Ta med kartan på promenaden, cykelturen eller löprundan så aktiverar du både kropp och knopp och kanske upptäcker några nya favoritplatser. Vid varje checkpoint finns en kod som du kan registrera på ditt konto, med chans att vinna fina priser. Alla kan delta utifrån sina förutsättningar, dygnet runt under säsongen. Hittaut finns även som friskvårdsprojekt för företag och skolor.

Kartan finns både i pappersform och digitalt och är framtagen av Växjö Orienteringsklubb. Om du inte fått papperskartan i brevlådan kan du hämta en på flera utlämningsställen eller skriva ut den i mindre delar. Totalt har 30 000 kartor tryckts upp i Växjö. I appen hittaut och på hemsidan har du tillgång till alla orters kartor, om du vill upptäcka checkpoints på 88 andra orter i hela landet. Om du vill göra utflykterna mer digitala så ta hjälp av mobilens GPS-markör på kartan för att se vart du ska. Den går att aktivera på både hemsidan och i hittauts app, som finns för iOS och Android.

Hittaut Växjö-kartan finns tillgängliga på följande utlämningsställen från den 13 maj; Outnorth-butiken, Wellness Studio Växjö, ICA Kvantum Norremark, Vokalen, Växjö Turistinformation, Toftastrand Hotell & Konditori, Evedals Camping, Scandic Växjö, Quality Hotel Royal Corner.

Ut och upptäck Växjö – tagga gärna säsongens turer med #hittautvaxjo

Kontakta oss

Vaxjo kommun logotyp staende svart

Kontaktcenter

Telefon 0470-410 00