Långhultamyren, Naturreservat

Långhultamyren är ett vidsträckt och välbevarat myrkomplex. Den storslagna utsikten från Långhulten och vårvinterns orrspel gör Långhultamyren till ett uppskattat besöksmål. När marken är snötäckt kan du även ta med dig längdskidorna och ge dig ut på en tur genom skog och öppna myrar.

En tidig aprilmorgon har du stora möjligheter att uppleva orrspel från gömslet på myren. Gömslet är ett mindre hus med två avdelningar, en där man kan övernatta på enkla träbritsar och en där man kan skåda orrspelet på myren. Huset har plats för cirka 20 personer och övernattningsutrymmet har plats för cirka fyra personer.

Fakta

Dominerande naturtyper: Öppen och skogsbevuxen myrmark

Kommun: Halmstad

Areal: 768 hektar

Skyddat sedan: 1999

Ägare: Naturvårdsverket

Förvaltare: Länsstyrelsen

Övrigt: Området ingår i Natura 2000

Att göra:
  • Naturreservat
Hitta hit:

Reservatet ligger i den östra delen av Halmstads kommun. Bil: Kör väg 25 från Simlångsdalen mot Ljungby. Efter 5 kilometer är det skyltat mot "Långhultebacken" till vänster. En parkering finns utmed vägen. Man kan också följa grusvägen som går norrut in i reservatet där ytterligare en parkering finns. GPS (WGS84): Lat N 56° 43’ 31" Lon E 13° 13’ 8" (norra parkeringen).

Kollektivtrafik: Hållplats "Alledal". Fortsätt cirka 300 meter österut längs väg 25 för att komma till grusvägen som tar dig in i reservatet.

Kontakta oss

Halland

Länsstyrelsen i Hallands län

Kontakta reservatsförvaltningen för frågor, synpunkter och felanmälan.