Ramlösaravinen

Djupt nere i Ramlösaravinen kan du följa den slingrande Lussebäckens väg genom skogen. Här växer gammal bokskog men även ek, lind och avenbok. En av ravinens två källor sipprar fram genom berggrunden.

På höjderna ovanför kan du uppleva parkens ovanliga träd, alléer, brunnsepokens trävillor och Sveriges största träbyggnad, Brunnshotellet. Platsen har en spännande historia som hemvist för banditer och soldater, brunnsdrickande adel och flyktingar från andra världskriget.

Att göra:
  • Friluftsområde
Hitta hit:

Enklast är att ta Pågatåget eller Öresundståget till Ramlösa Station (Det finns även en helt gäng bussar vilka går dit om det är att föredra). Ravinen är belägen i östlig riktning och du måste gå längt med Ramlösa Stationsväg för att komma under Malmöleden. Efter mindre än 100 meter sväng vänster in på gatan efter Svanhalsgatan och sedan direkt åt höger för att träda in i området.

Om du istället önskar påbörja din promenad i den östra delen av ravinen, kan du ta stadsbuss 2 och hoppa av på hållplatsen Helsingborg Ramlösa Brunn. Gå vidare norrut på Södra Brunnsvägen i några enstaka meter och in på Brunnsallén och vidare in på Södra Brunnsvägen så har du anlänt.

Kontakta oss

Hbg logotyp st ende 2

Fredrik Bengtsson

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Avdelningen för hållbar stadsplanering Järnvägsgatan 22 251 89 Helsingborg Kontaktcenter 042-10 50 00