Lännaskogens naturreservat

I Lännaskogens naturreservat upplever du en unik gammelskogsmiljö. Vältrampade stigar och leder tar dig genom skogens dunkel. Stora delar av skogen har stått orörd i flera hundra år, och delar är skyddade som Natura 2000-område, EU:s nätverk av värdefull natur. En bit in i skogen ligger Kvarnsjön - en grund skogssjö med många trollsländor, som bred kärrtrollslända. På hösten lägger sig isen tidigt på sjön. I södra delen av reservatet finns öppna hagmarker vid gården Kastellet och Lissmaån, med möjlighet till fågelskådning.

Att göra:
 • Naturreservat
Tillgänglighet:
 • Nära parkering
Hitta hit:

Entré Kastellet:

Buss 709 från Huddinge eller buss 865/709 från Handen till hållplats Lövberga. Med bil: Kör Lännavägen/Haningeleden mellan Huddinge och Haninge, kör av på Lissmavägen. Sväng av på Lövbergavägen och kör åt höger ca 400 m till entrén.

Entré Vidjavägen:

Buss 833 från Farsta C till hållplats Hagvreten. Med bil: Kör Ågestavägen/Ågesta broväg mellan Huddinge och Farsta, sväng av mot Vidjavägen och fortsätt ca 3 km till entrén på vänster sida. Följ skyltning mot naturreservatet.

Kontakta oss

Huddinge kommun Servicecenter

Har du frågor om vår natur och våra naturvårdsområden maila till kommunens servicecenter

 • Lännaskogens hagmarker och orörd gammelskog

  15 mar

  Lännaskogens naturreservat - mångfald i både hagmark och gammelskog I den gamla skogen finns en mängd gröna rum, alla med sin speciella atmosfär. En mosaik av sumpskogar letar sig igenom skogens dunkel och här kan man finna den lilla skogshönan, järpe. Även den tillbakadragna nötkråkan häckar här, med flera par. En bit in i skogen ligger en grund höglänt skogssjö. Kvarnsjön – en sjö med många, många trollsländor. Halva sjöns vikar är täckta med gungflyn. Gungflyet består a...

Vill dit
Var där
Kommentera
 • Mikael Branting

  https://hiking.waymarkedtrails.org/#?map=13.886111531852052!59.2115!18.1133

  mer än ett år
 • Mikael Branting

  Se openstreetmap / waymarked trails som även har med Skogsmilen och Skogsfemman

  mer än ett år
 • Thomas Lundqvist

  Går jag in vid Slipstensvägen så hittar jag skyltat Skogsmilen Grön men kan inte se den här på Naturkartan.
  Den del som jag gick så följde den Huddingeleden.
  Ny led som inte syns än?

  Mvh
  Thomas

  mer än 2 år