Trail main hiking@2x Spana efter rovfåglar vid Gladö Kvarnsjön

Vid entrén till Gladö Kvarnsjöns naturreservat startar Rovfågelleden, ca 1,8 km. Vandra fram längst med leden och upp mot platån, där du kan spana efter fåglar som havsörn, duvhök och ormvråk.
I närheten finns en utfodringsplats för rovfåglar där trafikdödat vilt tas tillvara och läggs ut. För den som besöker platsen finns det, tack vare matningen en möjlighet att se olika rovfåglar. Leden är uppmärkt och informationsskylt finns på platsen, men det är i övrigt inte tillrättalagt för fågelskådning. Ett tips är att inte gå för nära, utan att observera på avstånd med kikare samt ha god tid på sig, då det kan röra sig om timmar innan fåglarna dyker upp.

Att göra:
  • Trail main hiking@2x Vandring

Kontakta oss

Huddinge kommun logotyp svart

Huddinge kommun Servicecenter

Har du frågor om vår natur och våra naturvårdsområden maila till kommunens servicecenter

  • Tyli005widuhlni2hiob

    Spana efter rovfåglar vid Gladö Kvarnsjön

    Huddinge kommun 8 okt

    Vid entrén till Gladö Kvarnsjöns naturreservat startar Rovfågelleden som är ca 1,8 km. Vandra fram längst med leden och upp mot platån, där du kan spana efter fåglar som havsörn, duvhök och ormvråk. I närheten finns en utfodringsplats för rovfåglar där trafikdödat vilt tas tillvara och läggs ut. För den som besöker platsen finns det, tack vare matningen en möjlighet att se olika rovfåglar. Leden är uppmärkt och informationsskylt finns på platsen, men det är i övrigt inte...