Place main bathing@2x Sjöängsbadet

Sjöängsbadet består av en liten sandstrand och klipphällar vid vattnet. Skogen ligger alldeles nära stranden med stigar som leder ut mot klippstränderna. För den som söker ett mer avskilt läge finns mindre strandhällar. I närheten av badet finns en stor fotbollsplan. Soptunnor och toalett finns vid entrén till badet, här finns även bänkar att sitta på.

Tillgänglighet:
 • Place main near parking@2x Nära parkering
 • Place main near toilet@2x Nära toalett
Faciliteter:
 • Place main toilet@2x Toalett
 • Place main parking@2x Parkeringsplats
 • Place main bathing@2x Badplats
Hitta hit:

Badet är beläget vid Drevviken, norr om Skogås och Trångsunds centrum. Badet ligger nära gränsen till Stockholms kommun och inom gång- och cykelavstånd från både Trångsund och Skogås. Det finns ingen kollektivtrafik i direkt anslutning till badet, men busshållplats och pendeltåg finns på gångavstånd. Möjligheten att komma hit med bil är god, då det finns många parkeringsplatser.

Kontakta oss

Huddinge kommun logotyp svart

Huddinge kommun Servicecenter

Har du frågor om vår natur och våra naturvårdsområden maila till kommunens servicecenter

Vill dit
 • Default avatar
Kommentera
 • Default avatar

  Fredrik Tennberg

  Hur kan man påstå att det finns MÅNGA parleringsplatser? Det finns 12st och 2 handikapp. Sen är det parleringsförbud längst med staketet mot ängen. Varför kan man inte tillåta parkering där? Jag ser inga hinder för det.

  mer än ett år
 • Default avatar

  Magnus Jonsson

  Hej,
  Sjöängsbadet har verkligen fått en ansiktslyftning sedan förra året. Dock behöver bryggan ses över. En bräda är halv efter att en person gått igenom den och flera andra brädor sviktar betänkligt. Dessutom är stegen lös och behöver fästas med fler bultar.

  Dessutom är vägbommen uppe vid entrén till badet lös och sned. Även de slipers som har lagts runt parkeringen behöver justeras. Verkar som att någon har backat in i en för den lutar och bultarna som håller ihop den sticker ut.

  Hälsningar

  Magnus

  nästan 2 år