Trail main biking@2x Varberg - Kungsbacka, Kattegattleden

Här cyklar du längs kusten, genom skogsmark och över jordbrukslandskap, genom små samhällen och i stadsmiljö. Leden är lätt kuperad där den följer småvägar och cykelvägar samt trafikerad vägar.

Norr om Varberg förändras landskapet – sandstränder blir till klippor och de första öarna börjar dyka upp: Getterön, Balgö och Vendelsö. Leden tar dig ner till Bua hamn, ett fiskeläge där du kan prova på havets läckerheter.

Genom Frillesås går leden i blandtrafik och fortsätter sedan på den gamla banvallen där du kan njuta av en bilfri sträcka längs kusten. Stanna till vid något av havsbaden i Åsa, ta en glass i caféet eller en eftermiddagsfika på bageriet.

Gör en avstickare till Tjolöholms slott, Sveriges enda slott i tudorstil. Du cyklar vidare längs åkrar och hästgårdar. Stanna till på Rolfsbron i Hanhals, en vacker stenvalvsbro från 1600-talet. I Kungsbacka går leden genom staden som är en av Västsveriges största handelsplatser.

Fakta

Kattegattleden är Sveriges längsta turistcykelled. Leden är 39 mil och sträcker sig från Helsingborg i söder, hela vägen genom Halland, och upp till Göteborg i norr. Leden är en havsnära, i stort sett bilfri, cykelled fylld av upplevelser.

Att göra:
  • Trail main biking@2x Cykling
Längd: 71.7 km

Kontakta oss

Kungsbacka Direkt

Kungsbacka kommun

Telefon: 0300-83 40 00

  • Ci6lrrjrcjetfldghx9c

    Sugen på en aktiv hemester?

    Kungsbacka kommun 10 jun

    Ta hemester på hemmaplan och upptäck alla de smultronställen som finns nära! Ta en promenad i något av de 16 naturreservaten, upptäck stränderna, ha picknick på en mysig plats eller ta en härlig cykeltur. Kattegattledens längsta sträcka går genom Kungsbacka. Här cyklar du på banvallar, över stenbroar och vackra utsiktsplatser. Under cykelturen passerar du små samhällen, historiska platser och intressanta besöksmål. Leden är lätt kuperad och följer småvägar och cykelvägar,...