Ärlången

Ärlången är en populär fiskesjö med trevligt fiske efter främst gädda, abborre och gös. Många fiskar från båt, men det går även att hitta platser längs stranden att fiska från. Fiskar du från båt är det bra att veta att Lillön utanför Sturefors slott omfattas av fågelskydd under perioden 1/4 till 10/7. I sjön finns även asp, men tänk på att den är hotad och sätt gärna försiktigt tillbaka fisken om du skulle få en på kroken.

Sjön ingår i Ärlången-Rengensjöarnas fiskevårdsområde. Fiskekort köper du bland annat på Hultins sportfiske i Linköping och i matvarubutikerna i Sturefors, Bestorp, Grebo och Brokind. Kortet ger dig rätt att fiska i Stora och Lilla Rängen, Ärlången och i Kinda kanal mellan sjöarna.

Att göra:
  • Fiske
Hitta hit:

Vill du fiska från land går det att hitta fina fiskeplatser vid uddar och hällar och andra vassfria platser. Det finns en del vägar ner mot vattnet, de flesta ganska små. Tänk på att flera av vägarna går till hus, respektera förbudsskyltar och parkera med förnuft. Kommer du med båt på trailer kan du mot avgift använda dig av rampen vid Grebo båtklubb. Nyckel finns hos matvarubutiken i Grebo.

Kontakta oss

Rectangle 1   lkpg da r ideer blir verklighet   liggande cmyk

Naturgruppen

Kontakta oss om du har frågor om Naturkartan Linköping.