Place main fishing@2x Stora Rängen

Stora Rängen är en av Linköpings största sjöar och ett omtyckt fiskevatten. Här lockar platser som Vackrevik, Sjöpärlan, Skarnöhorn, Laxviken och Trätholmen till besök med spö i hand. Många fiskar från båt för att enklare ta sig till någon av sjöns många öar, grund, vikar och sund, men det går också att hitta fina fiskeplatser från land. In på 1960-talet fanns det öring i sjön, så kallad Rängenlax, men numera får fiskaren hålla tillgodo med arter som abborre, gädda, gös och lake.

Sjön ingår i Ärlången-Rengensjöarnas fiskevårdsområde. Fiskekort köper du bland annat på Hultins sportfiske i Linköping och i matvarubutikerna i Sturefors, Bestorp, Grebo och Brokind. Kortet ger dig rätt att fiska i Stora och Lilla Rängen, Ärlången samt Stångån ner till Slattefors sluss.

Att göra:
  • Place main fishing@2x Fiske
Hitta hit:

Sjön är stor och bjuder på många fina fiskeplatser. Det finns en hel del vägar ner mot vattnet, flertalet enskilda och ganska små. Tänk på att många av vägarna går till hus, respektera förbudsskyltar och parkera med förnuft. Kommer du med båt på trailer kan du mot avgift använda dig av rampen vid Bestorps båtklubb. Ramp finns även vid Hovetorps småbåtshamn i Kinda kanal.

Kontakta oss

Rectangle 1   lkpg da r ideer blir verklighet   liggande cmyk

Anders Jörneskog

Kommunekolog, Linköpings kommun

Kontakta mig om du har frågor om Naturkartan Linköping.