Häckeberga naturreservat

Häckeberga naturreservat bildar tillsammans med flera andra reservat ett större sammanhängande naturområde. I detta reservat hittar du bland annat artrika skogar och betesmarker, porlande bäckar och en gammal kvarnruin. Reservatet har flera vandringsleder och området är populärt bland mountainbikecyklister.

> Mer information samt föreskrifter (Länsstyrelsen)

> Kort info om allemansrätten (Lunds kommun)

Fakta

Både skogen och betesmarkerna i Häckeberga har mycket höga naturvärden. I området finns flera gamla, ståtliga träd och i de torra fäladsmarkerna kan du hitta rariteter som växten dvärgseradella. Höje å rinner genom reservatet och i en damm invid ån lever den trädklättrande lövgrodan.

Ekevallen (Genarps IP) är ett bra ställe att utgå ifrån vare sig du vill vandra, cykla mountainbike eller annat.

Att göra:
  • Naturreservat
Parkering:

Ekevallen (Genarps IP) har en stor parkering om du väljer att ta bilen hit.

Kontakta oss

Lunds kommuns medborgarcenter (länk för e-post)

Besöksadress: Brotorget 1, 221 00 Lund. Telefonnummer: 046-359 50 00.

  • Hitta svampen!

    10 sep

    Att börja plocka svamp kan kännas som en hög tröskel att ta sig över, men med lite handfasta tips kommer du enkelt igång. Vi var ute med Helena Lindgren, svampkonsulent på Stolta Fjellan, som ger sina bästa råd för den som vill komma igång eller lära sig mer om svampplockning. Hur hittar jag svamp? Svamp finns nästan överallt och i många former, men de svampar som vi kallar för matsvampar hittas oftare i vissa typer av miljöer. Generellt är gammal skog med liten påverkan f...