Höjdskillnader är inte tillgängliga för den här leden.

Karta Hybrid Terräng Satellit Lantmäteriet

Place main culture@2x Bondebacka örtagård

Vid Bondebacka gård ligger den vackra Örtagården, som innehåller cirka 150 kryddväxter, läkeörter och gamla torpväxter. Örtagården sköts av Motala Biologiska förening sedan 1980. Välkommen att besöka denna oas från tidig vår till sen höst.

Örtagården är vackrast på hög- och eftersommaren, men från tidig vår då lökväxterna blommar och till senhösten är det alltid några blommor som kan beundras av besökaren. Ingången kantas av två humleplantor. År 1725 fanns på Bondebacka en humlegård med 100 humlestänger. Var den var belägen är inte bekant.

Är du intresserad av örter, välkommen att vara med i skötseln av örtagården eller har andra frågor kan du hitta kontaktinformation på Motala biologiska förenings hemsida via länken.

Att göra:
 • Place main culture@2x Kultur

Kontakta oss

Motala kommun bla

Fia Sundin

Kommunekolog, Motala kommun

Kontakta mig om du har frågor om Motalas Naturkarta.

 • Bo1i5vnil7xr3dk4zwvn

  Vätternrundans MTB-bana leder dig på cykel runt i Motalas vackra natur

  Motala kommun 28 maj

  MTB-banan går på lokala cykelvägar och i terrängen runtom i Motala och invigs som en del i Vätternrundans jubileumsfirande 2015. MTB-banan är skänkt som en gåva från Vätternrundan till kommunen och dess invånare där det underliggande syftet är att bidra till en bättre folkhälsa samt få fler människor i Motala att cykla. Den bidrar också till att skapa en led där turister kan uppleva och få se Motala. Ledens längd och struktur Längd: ca 37 km Struktur: Ledens olika miljöo...

 • Tmpgrwgfqwkcpvt3xi5a

  Bondebackadagen

  Motala kommun 19 aug 11:00

  Söndag 19/8 kl 11-14 Bondebackadagen De fem naturinriktade föreningarna visar sin verksamhet för allmänheten. Biodlarna, Biologerna, Scouterna, Friluftsfrämjandet och Sändaramatörerna. Tipspromenad, underhållning och korvgrillning och många prova-på-aktiviteter av olika slag. Toalett finns. Välkomna! Arr: Motala Biodlarförening, Motala Biologiska förening, Motala Scoutkår, Friluftsfrämjandet i Motala och Motala Sändaramatörer. Samling: Bondebacka hembygdsgård. Vägbeskrivni...