Elljusspår på Bondebacka

Elljusspåret på Bondebacka är cirka 2,5 km långt och snöröjs vintertid. Spåret går genom varierad terräng med både hassellundar med grova ekar, tallskogsmiljö och ute på det öppna radiofältet. Starten för spåret är vid parkeringen till radiomuseet. Längs med spåret finns ett utegym. Vill du ha lite extra träning så kan du nyttja backarna ner till Platengymnasiet för backintervaller.

Att göra:
 • Löpning
Tillgänglighet:
 • Nära parkering
Faciliteter:
 • Rundslinga
 • Elljusspår
Längd: 2.6 km
Hitta hit:

Till elljusspåret tar man sig enklast via Radiovägen från sydväst

Kontakta oss

Motala kommun bla

Fia Sundin

Kontakta mig om du har frågor om Motalas Naturkarta.

 • Elljus på gång i Bondebacka!

  Motala kommun 24 nov

  Efter beslut i bildningsnämnden den 12 november kommer Motala kommun nu att utveckla Bondebackaområdet ytterligare, med att sätta upp belysning på vår 2,5 km sträcka. Vi har under året sett att vårt friluftsområde har blivit väldigt populärt och används flitigt, vilket gör att vi vill skapa förutsättningar för det även under årets mörka period. I detta arbete samarbetar vi med vår kommunekolog för att säkra upp att arbetet görs med så lite påverkan som möjligt på naturen. ...

 • Kommunens första hundrastgård på Bondebacka presenteras nu på naturkartan

  Motala kommun 26 aug

  Under våren 2015 har Motala kommun i samarbete med den nybildade föreningen Motala hundrastgårdar anlagt kommunens första hundrastgård. Hundrastgården ger möjlighet till dig som hundägare att släppa din hund lös och kanske träffa andra hundar att leka med.