Fjällmossen

I hjärtat av Kolmården, på ömse sidor länsgränsen, ligger en av södra Sveriges största myrar. Här kan du vandra på spänger och slingrande stigar och njuta av bubblande orrar och storslagen natur. Reservatet består mest av öppna myrar, men här finns även skogstjärnar och skogsklädda holmar och uddar.

Att göra:
  • Naturreservat
Hitta hit:

Åk från Norrköping till Kolmårdens djurpark. För att komma till reservatets västra del svänger man vänster strax före djurparkens parkering, in på Fjällmossevägen. Efter ca 3,5 kilometer finns en parkering och informationsskylt på vänster sida.

  • Qj6gfpyvvfpoa2tfmoea

    Vår på Fjällmossen

    Norrköping kommun 22 maj 09:30

    Följ med på en guidad naturvandring till en av södra Sveriges största mossar "Fjällmossen". Precis som namnet kan man få en känsla när man är ute på mossen att man befinner sig i norra Sverige. Vandringen går på spänger och slingrande stigar där vi tittar på gamla stora tallar, den köttätande växten sileshår och andra växter och djur som hör livet till på mossen. Aktiviteten arrangeras både som en utomhusaktivitet för Friluftslivets år 2021 och Biologiska mångfaldens dag....