Torshagsån

Torshagån strömmar fram inbäddad i exotisk grönska. Att stiga ner i ravinen en varm sommardag är som att komma in i en kyrka. Ekarnas krontak omsluter dig. Fågelsången är intensiv. Ormbunkar, hägg och hassel skapar en frodig grönska och den lilla stigen slingrar fram utefter det porlande vattnet. Om du går tyst kan du ha turen att få se öringyngel pila fram i det klara vattnet. De lever här tills de är drygt två år för att sedan vandrar ut i havet. Då det är dags att leka på hösten återvänder de till sin "hembäck". Vandringsleden slutar vid hembygdsföreningens lilla torp Kroktorpet.

Att göra:
  • Vandring
Längd: 1.1 km
Hitta hit:

Stigen utefter Torshagsån når du lättast från parkeringen bakom Åby vårdcentral. Sväng in vid Konsum och kör runt huset. En informationsskylt står bredvid nedgången till ravinen. Du kan också ta buss 430 eller 432 till Åby Centrum. Därifrån är det bara cirka 150 meter till ravinen.

  • Spana efter havsöring och fiska gädda

    Norrköping kommun 23/10

    Ta med hela familjen, matsäck och varma kläder! På detta äventyr hoppas vi få se lekande havsöring. På resan dit görs några stopp vid olika vattendrag, där man vid tur och goda förhållanden har chans att se havsöring. Dock är det fiskeförbud vid och intill havsöringens lekvatten under perioden 15 sep-31 dec. Sedan går färden vidare till en plats där vi fiskar gädda. Har man inget eget fiskespö kan detta bokas för en kostnad av 50 kr/spö. Måste förbokas! Vid denna plats gör...