Area main nature reserve@2x Ånnaboda naturreservat

I naturreservatet Ånnaboda finns dramatiska bergsbranter, gammal barrskog, myrar och bäckar, men också lätt tillgängliga stränder och badplatser runt Ånnabosjön. Vid Falkasjön med Falkaberget finns stigar, rastplatser och stränder för bad eller fiske. I nära anslutning till reservatet finns även camping, skidbackar, evenemang, café, restaurang, övernattningsmöjligheter och mycket mer.

Reservatet ingår i Natura 2000, som är EU:s nätverk för värdefull natur.

Att göra:
 • Area main nature reserve@2x Naturreservat
Tillgänglighet:
 • Area main stroller accessible@2x Barnvagnstillgängligt
 • Area main near parking@2x Nära parkering
 • Area main near public transport@2x Nära kollektivtrafik
 • Area main near toilet@2x Nära toalett
Hitta hit:

Kör mot Garphyttan och följ sedan skyltning mot Ånnaboda. Länstrafiken Örebro kör upp till konferensanläggningen Ånnaboda. Därifrån är det ca 300 meter ner till naturreservatet. Med buss tar du dig till hållplatsen Ånnaboda.

Kontakta oss

Kommunlogotyp farg1

Servicecenter

Kontakta oss om du har frågor om Örebros friluftsliv. Tel: 019-211000

 • N8og80qzvlicrrqoxv6w

  Invigning av pumptrack i Ånnaboda

  31 aug 11:00

  Lördag den 31 augusti kl. 11.00 inviger vi den nya pumptracken i Ånnaboda. Under sommaren har en utveckling av cykling skett i Ånnaboda. Örebro kommun har anlagd en ny pumptrack. Pumptracken i Ånnaboda är uppbyggd av packade massor. Det finns flera slingor och hopp som passar både vuxna och barn. Pumptracken har finansierats av Region Örebro län och Bergslagens cycling för att utveckla cyklingen i Ånnaboda med inriktning till att få fler familjer aktiva. Vi tror det komm...