Omberg runt, Östgötaleden

På Ekopark Omberg kan du se bokskogen i sluttningen ner mot Vättern, jätteekarna i beteslandskapet och de färgsprakande slåtterängarna är några av dem. Det finns många leder att välja på, kortare eller längre. Den orangemarkerade Östgötaleden går runt hela Omberg.

Från Ellen Key Strand mot Stocklycke hamn finns ett avsnitt skyltad med illustrerade citat. (2 km)

Vissa partier på sträckan mellan Stocklycke hamn och Ellen Keys hus Strand utgörs av naturstigar nära stup, vilket kräver försiktighet – framförallt då marken är fuktig eller om du har med dig små barn.

Att göra:
 • Vandring
 • Nav
Längd: 26.0 km
Vill dit
Var där
Kommentera
 • Christian

  Som en ganska ny vandrare var den här en perfekt början att träna sin uthållighet. Leden bjuder på mycket variation av natur och ibland kan det som nybörjare vara en liten utmaning. Som en höjdrädd person så var inte den här leden ett problem vilket var väldigt skönt däremot så var det lite brant vid Ellen Key strandens naturreservat.

  ungefär 2 månader
 • Hugo Svenstedt

  Fin tvådagars ifall man vill, sov i vindskyddet på östra sidan bredvid korna. Kan med fördel göras på en dag utan tyngre ryggsäck. Underbart vacker tur!

  mer än ett år
 • Pia Nissinen Eriksson

  Jättefin led. Bitvis lite tuffare uppförsbackar. Vacker varierande natur med många fina stälken att stanna upp för att fika, äta matsäck, andas, fota...ja vad man vill

  mer än ett år