Tillgänglig slinga, Ågestasjön runt

I Orlångens naturreservat möts man av ett öppet och varierat landskap med sjöar och kärrområden. Här promenerar man längs lättgångna grusvägar och stigar. Förutom den vackra naturen har man bra möjligheter till fågelskådning, mycket tack vare det anpassade fågeltornet som finns i närheten av Ågesta ridskola.

Svårighetsgrad: Blå - medel
Att göra:
  • Vandring
Tillgänglighet:
  • Nära parkering
  • Nära kollektivtrafik
  • Barnvagnstillgängligt
  • Rullstolsvänligt
Längd: 4.0 km
Underlag:

Den första kilometern och de två sista är asfalterade cykelvägar, grusvägen och stigen vid sjön är hårt packat grus.

Backar:

En ordentlig backe finns utmed leden och den är vid kärret mellan Ågestasjön och Orlången.

Kommunikationer:

Med buss 742 till hållplats Västerängsvägen, eller buss 833 till busshållplats Ågesta gård.

Hitta hit:

Ågestasjön ligger vid den norra delen av Orlångens naturreservat som är ett stort reservat med entréer från flera håll. Med bil nås områdets västra och centrala delar via Lännavägen, väg 259. Ågestasjön nås lättast via Ågestavägen och Vidjavägen, följ skyltning mot Naturreservat.

Kontakta oss

Anders

Anders Andrae

Testad med rullstol

Testad av Anders Andrae - 23 juli 2017

Rundan börjar och slutar vid Ågesta ridskola. Den första kilometern är en asfalterad cykelväg som först går utmed Vidjavägen norrut. Vid rondellen svänger man vänster och fortsätter cykelvägen utmed Ågestavägen. Efter någon kilometer kommer man till en reservatsskylt, där svänger man vänster och fortsätter den breda och fina grusvägen genom området. Det finns en bom som man passerar, men den går att passera utan problem, både med manuell rullstol och elrullstol. Vid kärret kommer nästa ordentliga backe, underlaget där är något ojämnt med lösa stenar och grus så där måste man köra försiktigt. Efter någon kilometer kommer man fram till Vidjavägen där det blir asfalt igen.