Tillgänglig slinga runt Kyrksjön

Den lättgångna stigen runt Kyrksjön leder genom en magisk alskog där träden står på socklar i vattnet. På två ställen längs stigen leder bryggor en bit ut i vattnet, bryggan på den östra sidan är tillgänglig för rullstolsburna. Det gör det lätt för rullstolsburna att ta sig ut till sjön för att titta på änder, doppingar och andra simfåglar – eller ta en fika.

Svårighetsgrad: Grön - enkel
Att göra:
  • Vandring
Tillgänglighet:
  • Nära kollektivtrafik
  • Barnvagnstillgängligt
  • Rullstolsvänligt
Längd: 3.0 km
Underlag:

Hårt packat grus och jord. Vid kärret går det en bred spång över området.

Backar:

Det finns några småbackar och en brantare, men går man motsols runt sjön så blir de flesta av backarna nerförsbackar.

Kommunikationer:

Tunnelbanans gröna linje till Åkeshov.

Hitta hit:

Färdtjänst: Möjbrovägen 37, vändplanen. Kommunalt: Tunnelbanans gröna linje till Åkeshov. När ni passerat spärrarna, sväng höger och ta hissen upp till gatuplan, därifrån är det skyltat till reservatet. Från Åkeshovs t-bana tar det cirka 10 minuter att gå.

Kontakta oss

Anders

Anders Andrae

Testad med rullstol

Testad av Anders Andrae - 8 juni 2017

Stigen runt sjön är bred och ett underlag med hårt packat grus och jord. När man kommit förbi koloniområdet som ligger på högra sidan så delar vägen på sig, ta höger för då blir de flesta av backarna nerförsbackar. Efter ca 400 meter kommer man fram till en stig som går till sjön och den anpassade bryggan. Här kan man stanna till och njuta av den vackra naturen och ta en fika. Efter ytterligare ca 200 meter kommer man till en spång som går genom kärret. Den är så pass bred så man kan ta sig fram med rullstol utan problem. På några ställen finns det fickor där man kan köra åt sidan om man skulle få möte av ett liknande fordon eller barnvagn. Det finns ingen kant på sidorna, så man måste vara försiktig när man kör på spången.