Trail main hiking@2x Tillgänglig slinga, Kottlasjön - Långängen

Kottlasjön och Långängen bjuder på ett mycket varierat landskap med sjöar, skogar och odlingsmarker. Området erbjuder goda möjligheter till olika slags friluftsliv. Här finns även ett trevligt café där man kan sätta sig ner och njuta av den vackra naturen och tystnaden.

Svårighetsgrad: Blå - medel
Att göra:
  • Trail main hiking@2x Vandring
Tillgänglighet:
  • Trail main stroller accessible@2x Barnvagnstillgängligt
  • Trail main near public transport@2x Nära kollektivtrafik
  • Trail main near parking@2x Nära parkering
  • Trail main near toilet@2x Nära toalett
  • Trail main wheelchair accessible@2x Rullstolsvänligt
Längd: 5.0 km
Underlag:

Hårt grus

Backar:

Det finns en del backar efter slingan, men det är speciellt tre ordentliga backar som är lite speciella. Om man börjar promenaden vid stationen så är den första uppförsbacken efter någon kilometer, inte så lång, men brant. Backe nummer två är efter ytterligare 700 meter, precis innan man ska svänga höger bort mot Stockby motionsgård och Långängens café. Backe nummer tre är när man passerat Långängen och svänger ner mot badet, men den är betydligt lättare för då går det nerför.

Adress:

Det finns två entreer till naturreservatet och slingan. Den ena är vid Breviksbadet, Gåshagavägen 1 och den andra är vid Kottlabadet, Badbergsvägen 11.

Kommunikationer:

Lidingöbanan från Ropsten till stationen Kottlasjön

Hitta hit:

Tunnelbanans röda linje till Ropsten, därefter Lidingöbanan till Kottla. Från stationen svänger man vänster när man gått över järnvägsspåret, därefter en promenad på knappt 1 km utmed Kottlavägen till man kommer till Kottlabadet. För buss, gå in på Sl:s hemsida för mer info.

Kontakta oss

Anders

Anders Andrae

Testad med rullstol

Testad av Anders Andrae - 13 september 2017

Det här är en ganska tuff slinga, men pga ett bra underlag och den breda, fina stigen så är det här en riktigt trevlig slinga, men man måste ha full armstyrka för att orka ta sig fram. Med elrullstol eller permobil är det inga problem. Vid Långängens cafe finns det en handikapptoalett. Vid Kottlabadet finns en ramp som gör det lättare att komma i vattnet. Det finns även rastplatser vid badet, men de är inte anpassade, men man kan sitta vid kortsidorna.