Tillgänglighetsslingan, Ursvik

Tillgänglighetsslingan är en anpassad led som går genom täta skogsområden och öppna fält genom Igelbäckens naturreservat som är en del av Järvafältet. Järvafältet var förr ett stort övningsområde för militären, vilket man också ser spår av, bla Krutbanan som är en gammal järnväg.

Svårighetsgrad: Grön - enkel
Att göra:
  • Vandring
Tillgänglighet:
  • Nära parkering
  • Barnvagnstillgängligt
  • Rullstolsvänligt
Längd: 1.0 km
Underlag:

Hårt grus

Backar:

Det finns en backe vid Krutbanan som är ganska lång och brant, här delar delen på sig så det smartaste är att man fortsätter nerför backen, då blir det inte lika jobbigt.

Kommunikationer:

Tunnelbanans blåa linje till Hallonbergen, eller buss. För mer info om busslinje och tider, gå in på Sl:s hemsida.

Hitta hit:

Tunnelbanans blåa linje till Hallonbergen, därifrån följer man den asfalterade cykelvägen som går utmed Ursviksvägen. Fortsätt under Enköpingsvägen och Ursviksvägen, förbi fotbollsplanen på höger sida och skolan på vänster. Vid ett större grönområde på höger sida och en t-korsning, ta höger och fortsätt Milstensvägen till nummer 68 där slingan börjar.

Kontakta oss

Anders

Anders Andrae

Testad med rullstol

Testad av Anders Andrae - 12 juli 2016

Tillgänglighetsslingan är en anpassad led som går genom en del av Igelbäckens naturreservat. Den är lätt att ta sig fram med i rullstol, både manuell och elrullstol. Vid två ställen finns det rastplatser som man kan ta sig fram till. Den breda stigen är bred så man kan åka två rullstolar bredvid varandra, förutom vid vissa ställen. Informationstavlorna är bra plasserade så man lätt kan se vad som står