Trail main hiking@2x Tillgänglig slinga utmed Flaten

Slingan tar er runt sjön Flaten med varierat landskap, vida hällmarker, sänkor och mindre våtmarker. De stora höjdskillnaderna utmed slingan ger området karaktär och kan även nyttjas av klätterintresserade. Man kan promenera runt sjön och ned mot Drevviken genom omväxlande skogsmark och öppen kulturmark. I området finns också goda badmöjligheter vid Flatenbadet. Här finns även en camping där man kan hyra en stuga.

Svårighetsgrad: Röd - krävande
Att göra:
  • Trail main hiking@2x Vandring
Tillgänglighet:
  • Trail main wheelchair accessible@2x Rullstolsvänligt
  • Trail main stroller accessible@2x Barnvagnstillgängligt
  • Trail main near parking@2x Nära parkering
  • Trail main near public transport@2x Nära kollektivtrafik
  • Trail main near toilet@2x Nära toalett
Längd: 3.0 km
Underlag:

Om man väljer att starta vid Skarpnäcks tunnelbanestation så är det asfalt 3 km, sedan grusväg och en bred stig med hårt bra underlag.

Backar:

Slingan är lite kuperad med en del småbackar, men det är främst tre backar som är lite större. Första backen är ca 300 meter efter att man passerat Orhems koloniområde, inte så lång, men ganska brant. Den andra större backen går nerför och är vid den södra änden av sjön, strax före scoutstugorna. 250 meter efter stugorna går det kraftigt uppför igen, ca 150 meter, därefter är det relativt plant.

Kommunikationer:

Tunnelbanans gröna linje till Skarpnäck, sedan en promenad till området, eller buss mot Orhem. För busslinje och tid, gå in på Sl:s hemsida.

Hitta hit:

Antingen kan man ta bussen direkt till Orhem och börja turen där, eller vid badplatsen. Alternativ två är att man går från tunnelbanan 3 km till slingans början. När man kommer ut från stationen tar man vänster och sedan första höger. Efter ca 60 meter, ta vänster, Luftskeppsgatan, följ sedan cykelvägen bort till Flatenvägen, ta vänster och gå ca 200 meter, då har ni Orhemsvägen till vänster. Följ den ner mot Orhem och naturreservatet.

Kontakta oss

Anders

Anders Andrae

Testad med rullstol

Testad av Anders Andrae - 23 juli 2017

Vägen är bred och fin, med ett hårt och bra underlag. Slingan är ganska kuperad, men väl värt ett besök i detta fina område. Anpassad toalett finns vid Skarpnäcksbadet, där finns det även anpassningar i form av en ramp som gör att det är lättare att ta sig ett dopp i Flatensjön.