Place main firesite@2x Eldplats i Yttereneby naturreservat

Eldplatsen ligger på Kärleksudden i Yttereneby naturreservat. Här kan du göra upp eld, värma dig och grilla din mat. I vedhuset intill hittar du torr ved och bänkar finns för att vila sig på. Njut av utsikten över fjärden och ett dopp i havet.

För att komma till eldplatsen från parkeringen följer du en kuperad stig genom hagmarken i ca 700 meter. Du passerar en trappliknande stängselövergång för att komma in i hagen (Eller så öppnar du stängslet med hjälp av grindarna men stäng efter dig!) Stigen leder dig via en ramp och en trappa som båda är anpassade så barnvagnar kan passera.

Kor betar udden, strandängarna och delar av skogen mellan maj och oktober. Nära eldplatsen passerar vandringsleden "Kustleden".

Tillgänglighet:
  • Place main stroller accessible@2x Barnvagnstillgängligt
Faciliteter:
  • Place main firesite@2x Grillplats
Hitta hit:

Yttereneby ligger söder om Södertälje, sydost om Järna, invid väg 525. Du kan nå reservatet med buss från Järna, kliv av vid hållplats "Yttereneby". Härifrån är det ca 2 km att gå till eldplatsen. En enskild grusväg går genom reservatet och slutar vid Eneby båtklubb. Här kan du parkera din bil. Vid parkeringen finns vägvisare in mot reservatet. Följ stigen och vägvisare in i hagmarken och vidare till udden och eldplatsen. Från parkerinen är det ca 700 meter att gå till eldplatsen.

Kontakta oss

Sk smal svart

Naturcentrum

Telefon: 08-523 010 00