Eldplats vid Linasjön (östra)

Här kan du göra upp eld, värma dig och grilla din mat. I vedhuset intill hittar du torr ved och bänkar finns för att vila sig på. Njut av utsikten över Linasjön!

Östra eldplatsen ligger på en bergsknalle i hagmarken kring Linasjön. Kor betar här mellan maj och oktober. Du passerar en färistliknande stängselövergång för att komma in hagmarken. I hagmarken är stigen smal och guppig. Sista biten upp till elplatsen behöver du klättra på klippor.

Faciliteter:
  • Grillplats/Eldplats
Hitta hit:

Lina naturreservat ligger ca 5,5 km nordväst om Södertälje centrum. Närmaste busshållplats heter "Linavägen". Härifrån följer du en rödmarkerad stig och vägvisare till fågeltornet. Kommer du med bil finns parkering längs Linavägen. För att hitta till östra eldplatsen följer du grusvägen förbi fågeltornet och rundar Linasjön (sjön ska ligga på din vänster sida). Gå in i hagen genom en stängselövergång. Följ sjöns kant och vägvisaren till eldplatsen som ligger i skogskanten på en bergsknalle. Från busshållplatsen är det ca 1,5 km och från parkeringen ca 1,3 km att gå till östra eldplatsen.

Kontakta oss

Sk smal svart

Södertälje kommun

Telefon: 08-523 010 00