Lovö Kärsö - Kärsöleden

Välkommen på en vacker tur längs Kärsöleden! Bara fem minuter med buss från Brommaplan hittar du den 6 km långa leden. Stigen går längs vattnet runt södra delen av Kärsön och bjuder på fina vyer ut över Mälaren och Drottningholms slott. Längs leden passerar du fårhagar med fler hundra år gamla ekar och lövskogar med ovanlig flora, men också storväxta tallar över mattor av blåbärsris. Här finns många fina platser för ett dopp. Nära Morgongåvan, på Kärsöns södra sida, finns en rastplats med regnskydd och eldplats invid stigen.

Ett parti strax norr om Högholmen är riktigt brant - en alternativ rutt finns, men Kärsöleden i sin helhet är kuperad med mycket rötter.

På Kärsöns norra sida finns Sveriges första frisbeegolfbana.

Vid Brostugan kan man fika. Här finns också parkering och badplats.

Lovö naturreservat förvaltas av Statens fastighetsverk, SFV.

Att göra:
 • Vandring
 • Promenad
Tillgänglighet:
 • Nära kollektivtrafik
Längd: 5.8 km
Hitta hit:

Leden nås från parkeringarna nära Brostugan och Kärsögården. Närmaste busshållplats är "Brostugan", som ligger vid Nockebybron. Observera att det saknas övergångsställe över Drottningholmsvägen, men istället finns en promenad- och cykelväg under Drottningholmsvägen, vid Nockebybrons fäste. Se aktuell tidtabell på webbplats www.sl.se.

Vill dit
Var där
Kommentera
 • pia enochsson

  Jag blev besviken! Trist och bitvis svårtillgänglig terräng omgiven av skog som borde röjas. Att ensam ta sig uppför en mycket brant stig på slipprigt berg med hjälp av ett rep var inte kul.

  4 månader
 • Hillevi

  Jättefin vandring längs med vattnet på Kärsö. Bitvis får man lyfta på fötterna för det är mycket synliga rötter längs med vägen. Många platser där man skulle kunna bada. Finns fik och restaurang på ön om man glömt matsäcken. Rekommenderas!

  mer än ett år