Höjdskillnader är inte tillgängliga för den här leden.

Karta Hybrid Terräng Satellit Lantmäteriet

Area main nature reserve@2x Velamsund

Hit skulle tunnelbanan dras. Miljonprojekt och galleria. Nu blev det inte så. I stället blev det ugglor och nattskärra, vandringsleder och naturskola. I Insjöbäcken har man precis byggt en vandringsled för fiskar. Har du sett en sådan förut?

Att göra:
  • Area main nature reserve@2x Naturreservat
Tillgänglighet:
  • Area main near parking@2x Nära parkering
Hitta hit:

Velamsund ligger cirka 18 km från Slussen. Med buss åker du till Kihls Gård i Boo. Från hållplatsen följer man Velamsundsvägen ner till gården, en promenad på cirka 2 kilometer.

Med bil åker du väg 222. Ta av vid trafikplats Orminge och sväng höger på Ormingeleden, mot Orminge Centrum, därefter höger på Värmdövägen. Följ skyltningen mot Velamsund. Parkering finns vid gårdsområdet.

Kontakta oss

Logo staende orange 300ppi frilagd

Finn Cederberg

Naturvårdsintendent

Tel: 08-718 80 46.

  • Nqwshc1eufmkrn0aoiwo

    FÅGELMORGON MED SJÖFÅGLAR I VELAMSUND

    Nacka kommun 27 maj 07:00

    I år spanar vi efter sjöfåglar vid Insjön, Kilsviken och Rudsjön i Velamsunds natur-reservat. Vi börjar vandringen i gårdsområdet och vattenmiljöerna där och rör oss sedan över gärdena fram till Rudsjön, där vi stannar till och intar vår matsäck. Sjön, som restaurerades för några år sedan har återfått sin öppna vattenyta. Vi följer upp vilka nya fågelarter som lockats till platsen. Håkan Steen, tidningen Lands naturreporter, guidar. Stövlar/kängor. Ta med kikare och matsäc...